Een ei, het meest fascinerende product dat er is

Een ei, het meest fascinerende product dat er is

Een ei voor patisserie, voor de mayonaise, voor saus hollandaise, een gebakken eitje en ga maar door. Een ontzettend veelzijdig product. En dat vindt ook Peter Klosse. Peter is dé smaakprofessor van Nederland en ver over onze grenzen heen. Je zou wel kunnen zeggen dat hij een grote meneer is in de wereld van de gastronomie. Tijdens een livestream mocht ik hem ontmoeten.

Zijn kijk op voeding is volledig nieuw. Hij definieert gastronomie dan ook als de wetenschap van smaak en proeven. Hierbij gebruikt hij het woord ‘smaak’ vooral voor product eigenschappen. Dat plaatst smaak in het domein van de natuurwetenschappen en maakt het mogelijk om objectief smaak te bestuderen. Als je smaak dus als een instrument ziet, dan kun je dat ook inzetten om er achter te komen wat de mensen hun voorkeuren zijn. Vervolgens kun je producten afstemmen op verschillende doelgroepen, zoals oudere mensen of zieke mensen. Maar er is nog zoveel meer mogelijk en dat vertelt Peter ons in een interview. Het gesprek met hem geeft mij nog meer energie en bevestiging dat ik een prachtig product heb.

Bekijk de video 🍳

Blijf op de hoogte

Wil je de realisatie van Lamberdina’s Hoeve blijven volgen? Volg ons op Facebook, LinkedIn en natuurlijk via ons Youtube kanaal.