Categorie: Dagboek

Livestream Agrarisch Ondernemer 2020

De bekendmaking van deze prestigieuze titel ‘Agrarisch Ondernemer 2020’ zou op 26 maart 2020 bekend gemaakt worden. Door de uitbraak van Covid-19 is er voor gekozen om deze, doorgaans zeer feestelijke bijeenkomst, uit te stellen. Maar nu gaat het dan toch gebeuren! Op donderdag 17 september kan iedereen de alternatieve bekendmaking via een online uitzending…
Lees meer

Het zoemt op Lamberdina’s Hoeve

Mijn dames hebben gasten gekregen en we hopen dat ze volgend jaar in groten getale hun gezoem laten horen! Veel voedselgewassen rekenen op bijen om zich voort te planten via bestuiving. Zowel honingbijen als wilde bijen gaan de laatste jaren sterk achteruit. Driehonderd van de 350 bijensoorten in ons land zijn solitair. Ze wonen in holletjes…
Lees meer

20-03-2020: Hoe gaat het?

Vanzelfsprekend is de verkiezing van Agrarisch Ondernemer 2020 stopgezet. We willen jullie bedanken voor alle positieve reacties. Het gaat niet om winnen, maar om het delen van onze visie. Een ode aan onze aarde en een ode aan de mensen die voor ons zorgen. De dames op onze Hoeve hebben geen idee, dat we meer…
Lees meer

Genomineerd: Agrarisch Ondernemer van 2020

We zijn genomineerd voor de top 10 van Agrarisch Ondernemer 2020. Het gaat weer verschrikkelijk spannend worden! Op dit moment genieten mijn partners, medewerkers en ikzelf enorm van de bevestiging voor het maken van de juiste keuzes. Dat is wat deze selectie voor ons betekent. En daar zijn we dankbaar voor. We gaan met veel…
Lees meer

eitje

Niet zomaar een eitje!

We hebben heel veel mailtjes ontvangen van liefhebbers van biologische eitjes. Ons eitje is niet alleen biologisch, maar ook nog eens heel duurzaam. Onze dames staan centraal en scharrelen naar hartenlust onder de fruit- en notenbomen en tussen de klavers en de weide. Ook het milieu verdient onze aandacht. Daarom investeerden we al in de…
Lees meer

VOP

Onze VOP 2020 presentatie is nu te zien!

Ik vind het wel een beetje gek om zo naar mezelf te kijken. Maar ik voel ook trots. Niet alleen omdat we wonnen, maar des te meer omdat het heel spannend was. Ik ben nu eenmaal niet gewend om op een podium te staan. Meedoen aan de Venrayse Ondernemers Prijzen (VOP) was dan ook heel…
Lees meer

gewonnen

Dit is een nacht, die je normaal alleen in films ziet…

Ik duik mijn mandje in. Maar wat ben ik blij, trots en dankbaar voor al het enthousiasme en log van het publiek en de jury. We hebben niet één, maar twee prijzen gewonnen op de Venrayse Ondernemers Prijzen (VOP) 2020! Niet alleen de Rabobank Publieksprijs mochten we ontvangen, maar ook de Loek Nelissen Prijs! Het…
Lees meer

VOP

VOP 2020: Ode aan Oma en onze Aarde

De Venrayse Ondernemers verenigingen, verenigd in het Venrayse Ondernemers Platform (VOP), reikt sinds 2002 jaarlijks de Loek Nelissen Prijs uit voor de ondernemer van het jaar. Ook reiken zij de Rabobank Publieksprijs uit voor de ondernemer met de beste persoonlijke presentatie. De prijzen zijn bedoeld ter stimulering van het ondernemerschap in de gemeente Venray. Mooie…
Lees meer

Terugblikken op 2019, wat was het een bijzonder jaar!

Mijn kleine stukje land in Castenray draagt bij aan de toekomst van onze aarde. In het afgelopen jaar hebben we Lamberdina’s Hoeve gerealiseerd. Wat begon als een droom werd al snel realiteit. En dat kon ik niet alleen. Met de hulp van verschillende kennispartners en co-createurs is de meest duurzame kippenboerderij van Nederland een feit…
Lees meer

Venrayse Ondernemers Prijzen 2020: grensverleggend communiceren!

Het was hartstikke spannend! Vrijdag 2 november stond de jury van de VOP op de stoep en hebben we ons verhaal verteld. Het zal wel nooit wennen. Iedere keer als ik een presentatie geef gieren de zenuwen door mijn lijf. Het is een mengeling van positieve spanning en nervositeit. Gelukkig stond ik er niet alleen…
Lees meer

Venrayse ondernemers prijzen

Genomineerd: Venrayse ondernemers prijzen 2020

Dit is een mooi moment om iedereen te bedanken die de ontwikkeling en realisatie van Lamberdina’s Hoeve een warm hart toedraagt en ons in de spotlights zet. Samen met vijf andere Limburgse ondernemers, ben ik met Lamberdina’s Hoeve genomineerd, voor de Venrayse Ondernemers prijzen 2020. Ik ga ongelooflijk mijn best doen, maar wil ook mijn…
Lees meer

Samenwerking Hogere Hotelschool Maastricht

We hebben een fantastische avond beleefd in de bijna paradijselijke tuin op de Hotel Management School Maastricht (HMSM) met Claire Souren, Coördinator Track Foodservice. We zijn enorm verwend met de heerlijkste gerechten, maar ook met heel veel (vernieuwende) inzichten op het gebied van Food en Foodservice. Ik vind het belangrijk dat we met jonge mensen…
Lees meer

Een historisch moment: Lamberdina's Hoeve voltooid!

Energieneutraal met 1.028 zonnepanelen

Het was even doorrekenen, maar met hulp van EnergiePlusDak maakten we een calculatie voor zonnepanelen op ons dak. Hierbij hielden we rekening met het het mogelijke rendement en de windlast in verband met de bevestiging. Toen dat duidelijk was, zijn we meteen aan de slag gegaan. Op het dak liggen nu maar liefst 1.028 zonnepanelen!…
Lees meer

De dames zijn gearriveerd

De dames zijn gearriveerd

Op 14 januari bracht Ter Heerdt Kuikens en Hennen mijn eerste biologische hennen naar de stallen. Het is niet makkelijk te omschrijven wat er dan door je heen gaat. De biologische kippenboerderij is nu echt door de dames in gebruik genomen. Voor mij breekt een periode aan waarin ik de dames de rust geef om…
Lees meer

Een historisch moment: Lamberdina's Hoeve voltooid!

Een historisch moment: Lamberdina’s Hoeve voltooid!

Het is zover: Lamberdina’s Hoeve is klaar om de dames te ontvangen! Ik moet af en toe gewoon even knipperen met mijn ogen. We hebben het gefikst en mijn droom is werkelijkheid geworden. Gek hoor, als ik nu terug kijk, lijkt het alsof we de boerderij in een paar maandjes bouwden. In werkelijkheid ben ik…
Lees meer

Oude zielen en overpeinzingen

Oude zielen en overpeinzingen

De dagen vliegen voorbij. Waar ik eerst peinzend en dromend over mijn achterland liep, staat er nu een biologische kippenboerderij. In een paar maanden tijd hebben we dit met elkaar gerealiseerd. Ondanks een paar onrustige nachtjes, ben ik zo blij met mijn beslissing om een duurzame en diervriendelijke kippenboerderij te bouwen. De consument kiest bewuster…
Lees meer

Het dak zit erop!

Wat gaat het snel: het dak zit erop! We hebben prachtige dagen gehad en daar hebben we goed van kunnen profiteren. Iedere dag loop ik rond op de bouwplaats en voeren we gesprekken. Je kunt alles nog zo mooi bedenken, maar in de uitvoering kom je van alles tegen. Gelukkig werken we met een heel…
Lees meer

Een kip staat nooit met een mond (snavel) vol tanden

Een kip staat nooit met een mond (snavel) vol tanden

Consumenten hebben een steeds grotere behoefte om te weten wat zij eten. Waar komt het product in de supermarkt vandaan? En hoe is het geproduceerd? Ik zie dat als een hele goede ontwikkeling, omdat het er ook voor zorgt dat de consument steeds vaker kiest voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. Op mijn biologische kippenboerderij…
Lees meer

WUR positief over onze technische oplossingen

WUR positief over onze technische oplossingen

Ik voelde me toch echt wel een beetje trots, toen ik afgelopen dinsdag in De Limburger Lamberdina’s Hoeve genoemd zag staan. In het artikel vertelden Bram Bos en Edo Gies van de WUR (Universiteit Wageningen) over hun opdracht bij het Rijk om een nieuw type stal te ontwikkelen. Een stal die het dierenwelzijn dient en…
Lees meer

Lamberdina's kuikens

Hoera! Geboortegolf Lamberdina’s biologische kuikens

De eerste kuikens nemen hun plekje in op Lamberdina’s Hoeve. Een ware geboortegolf van Lamberdina’s kuikens. Het zijn Lohmann Brown-lite kuikens. Dit merk (je spreekt bij kippen niet van een ras, maar van een merk) is heel geschikt voor de biologische kippenboerderij.  Ze zijn op jonge leeftijd al heel sociaal en hun dagen zijn gevuld…
Lees meer