Kam omhoog, veren glad en de zon tegemoet

Kam omhoog, veren glad en de zon tegemoet

vogelgriep

Nu de wereld langzaam weer een beetje open gaat, geldt dat ook voor mijn dames. Ook zij zaten de afgelopen maanden in quarantaine. Niet vanwege corona, maar wel doordat er een naar virus voor vogels ronddwaalde in Nederland. Deze vogelgriep verspreidt zich via trekvogels, in het water, door ongedierte en via de lucht. De dames enkel binnen houden, dat is niet voldoende om ze te beschermen. Wanneer een trekvogel overvliegt, nummertje twee laat vallen, een van ons daarin stapt en vervolgens naar binnen loopt: dan is dat genoeg om de dames ziek te maken. Om ze daarvoor te behoeden, zorgen we ervoor dat we goed ontsmet de stallen binnenlopen.

In de tijd dat ook mijn dames in quarantaine verbleven, vingen ze via het glazen dak voldoende zonnestralen op. Met alle ruimte om ook binnen te scharrelen en te spelen, bleven ze vrolijk. En dat is belangrijk. Want alleen als je lekker in je veren zit, dan kun je ook in jouw werkkamer je ei kwijt.

En wat ik zie aan mijn dames nu ze weer echt naar buiten mogen? Bij de eerste zonnestralen halen ze een frisse snavel, klapperen hun veren eens goed uit en laten de zon op zich neerstrijken. Na een stevig graanontbijt scharrelen ze opnieuw naar buiten. Klaar om van het zonnetje te genieten, te spelen en een stofbad te nemen. En op de dagen dat het regent? Dan blijven ze heerlijk droog onder de overkapping en genieten, net als wij onder een parasol op het terras, van het Nederlandse zomerweer.

Groetjes,

Eric Thielen

Zo scharrelden de dames de zon tegemoet 🎬