Het dak zit erop!

Het dak zit erop!

Wat gaat het snel: het dak zit erop! We hebben prachtige dagen gehad en daar hebben we goed van kunnen profiteren. Iedere dag loop ik rond op de bouwplaats en voeren we gesprekken. Je kunt alles nog zo mooi bedenken, maar in de uitvoering kom je van alles tegen. Gelukkig werken we met een heel goed team en prijs ik me gelukkig met Aannemersbedrijf Theunissen.

Zowel de binnen- als buitenomgeving wordt ingericht op een manier die aansluit op de natuurlijke leefomgeving van de kip. De buitenkant van de hoeve is levensbestendig. Samen met de architect (Arvalis) heb ik gekozen voor materialen die ook heel goed aansluiten op de omgeving. De lariks houten spanten, met een zeer lange levens duur, dragen daar heel goed aan bij. Techniek, natuur en architectuur moeten met elkaar in verhouding staan en daar werken we hard aan. Voor mij is het belangrijk dat ook mijn buren en de bewoners van het dorp de nieuwe hoeve omarmen. In 2019 is het precies honderd jaar geleden dat mijn familie zich hier gevestigd heeft. Hier wil ik leven en werken op een manier die niet alleen mij, maar ook de mensen om mij heen trots maken op wat ik doe.

De kippenboerderij straalt in een prachtige herfstzon. We hebben echt geluk dat we onder deze omstandigheden kunnen bouwen. Vorige week hebben we ook nog video opnames gemaakt en de cameraman zei: ‘Die kippen hebben potverdorie meer groen beschikbaar dan een gemiddelde stadsbewoner… ‘ Ja, ik kan met recht zeggen dat de meisjes (kippen) hier een heel goed leven zullen hebben.

Groetjes, Eric Thielen