Samenwerking Hogere Hotelschool Maastricht

Samenwerking Hogere Hotelschool Maastricht

We hebben een fantastische avond beleefd in de bijna paradijselijke tuin op de Hotel Management School Maastricht (HMSM) met Claire Souren, Coördinator Track Foodservice.

We zijn enorm verwend met de heerlijkste gerechten, maar ook met heel veel (vernieuwende) inzichten op het gebied van Food en Foodservice. Ik vind het belangrijk dat we met jonge mensen aan tafel gaan en praten over de toekomst. Omdat voedsel zoveel meer impact heeft dan je in de eerste instantie zou denken. Het raakt aan vrijwel alle maatschappelijke, ecologische en economische uitdagingen van deze tijd. Het zijn deze jongeren, op de HSHM, die een belangrijke rol spelen in de toekomst van voedselproductie en -consumptie. 

Ik zie het als een uitdaging en kans om out of the box te denken over complexe voedselvraagstukken. En hierover, zonder aannames of vooringenomenheid, het gesprek te voeren. Daarom gaan we onder begeleiding van Claire Souren verschillende onderzoeken opstarten met studenten in het derde en vierde jaar van HMSM. Zij zijn niet alleen de toekomstige Food professionals en decisionmakers, maar ook de consument van nu en de toekomst. ‘Iets goeds’ doen voor de wereld en tegelijkertijd geld verdienen? Het kan! Maatschappelijk verantwoord ondernemen, circulair ondernemen, sociaal ondernemen, transparant ondernemen: het zijn allemaal termen die op hetzelfde neerkomen. Boeren met met hart voor kip, mens en omgeving.

Direct na de vakantie starten we met de samenwerking. Uiteraard zal ik jullie weer met veel plezier op de hoogte houden! Voor nu wens ik iedereen een fijne vakantie. 

Heel hartelijke groet uit Castenray van mij en mijn dames.