VOP 2020: Ode aan Oma en onze Aarde

VOP 2020: Ode aan Oma en onze Aarde

VOP

De Venrayse Ondernemers verenigingen, verenigd in het Venrayse Ondernemers Platform (VOP), reikt sinds 2002 jaarlijks de Loek Nelissen Prijs uit voor de ondernemer van het jaar. Ook reiken zij de Rabobank Publieksprijs uit voor de ondernemer met de beste persoonlijke presentatie. De prijzen zijn bedoeld ter stimulering van het ondernemerschap in de gemeente Venray.

Mooie nominaties

We zijn allemaal genomineerd omdat we grensverleggend ondernemen. Maar genomineerd zijn voor de VOP is op zichzelf al grensverleggend. Je moet écht uit je comfortzone stappen. Je gaat gesprekken voeren, presentaties maken, heel goed stilstaan bij wat je doet en waarom je dat doet. Dat op zichzelf is al heel leerzaam. Tussen de bedrijven door heb ik goed geoefend. Iedereen weet dat praten niet echt mijn ding is, maar ik ben er klaar voor!

Een ode aan mijn oma en aan onze aarde

De afgelopen decennia groeide het maatschappelijk bewustzijn over de relatie tussen dierenwelzijn, voedselveiligheid, de aarde en onze economie. Dat bewustzijn groeide ook in mij. Met een passie voor kippen voelde ik, dat het ook in deze branche, anders moest. Beter vooral. Het antwoord op mijn vraag ‘hoe kun je dierenwelzijn combineren met milieuwinst?’ heb ik samen met mijn ketenpartners gevonden. We vonden het in het ontwikkelen van een integrale, duurzame beleidsvoering op het gebied van dierenwelzijn en milieu. Daarnaast leerden we hierover te communiceren.

Vandaag is het zover…

Vanavond sta ik op het podium. Mag ik mijn presentatie geven en worden de prijzen uitgereikt. Ik ben behoorlijk zenuwachtig! Laat mij maar gewoon m’n ding doen, dan weet ik het precies. Maar straks op het podium een presentatie geven… Ik ben heel benieuwd hoe de andere genomineerden zich nu voelen! Ik wens alle genomineerden heel veel succes!

 

Groetjes, Eric