Vriend en ‘vijand’​ omarmt Lamberdina’s Hoeve

Vriend en ‘vijand’​ omarmt Lamberdina’s Hoeve

Vriend en 'vijand' omarmt Lamberdina

Een koude wind, een strakke lucht en een prachtig herfstzonnetje. De ingrediënten om Stefan Kuijpers (Algemeen directeur bij Coöperatie Vitelia) en Peter Vingerling (Directeur bij T&S Consult B.V.) te ontvangen op Lamberdina’s Hoeve.

Vitelia gaat zorgdragen voor het biologische kippenvoer op de kippenboerderij. Stefan en Eric kennen elkaar inmiddels al ruim 26 jaar. De zakelijke relatie tussen de heren is doorgegroeid naar een hechte samenwerking. Iedere week praten ze wel even bij over de voortgang van Lamberdina’s Hoeve. Peter heeft jarenlang als beleidsmaker voor de dierenbescherming gewerkt en is een expert en communicator met een zeer brede visie. In onvervalst Haags vertelt hij over de ontwikkelingen in de landbouwsector, het Beter Leven Keurmerk, de positie van de Nederlandse boeren en de mogelijkheden van bio + ondernemen. Het is niet moeilijk voor te stellen dat Peter, als dierenbeschermer van het eerste uur, vaker loodrecht tegen over ondernemers uit de landbouw sector stonden.

Het is een lang proces geweest, maar de afgelopen jaren zijn er op alle fronten heel veel stappen gemaakt. Dierenwelzijn staat op de kaart. Door door intensieve samenwerking van ondernemers, ketenpartijen, de wetenschap en de overheid en maatschappelijke organisaties wordt er keihard gewerkt aan verbeter trajecten is er over en weer begrip en respect ontstaan. Ook Peter geeft toe dat hij een beetje milder is geworden. Het is bijzonder dat we dit proces met elkaar mogen meemaken. Uiteindelijk doe je het met z’n allen. En worden de verschillen steeds minder groot.

Bekijk de video

Blijf op de hoogte

Wil je de realisatie van Lamberdina’s Hoeve blijven volgen? Volg ons op Facebook, LinkedIn en natuurlijk via ons Youtube kanaal.