Werkbezoek Vencomatic Campus

Werkbezoek Vencomatic Campus

Werkbezoek Vencomatic Campus

Vandaag ben ik op bezoek op de Vencomatic Campus. Ik vertel over mijn ideeën om Lamberdina’s Hoeve te bouwen. Het is niet de eerste keer dat we samenwerken. Opnieuw ervaar ik de kracht van co-creatie. Mijn ideaal is om een natuurlijke omgeving te bouwen waar het welzijn voor zowel mijn kippen als de voedselveiligheid is gewaarborgd. Mijn kippen lopen natuurlijk lekker buiten, maar ‘s avonds gaan ze op stok in een omgeving die precies aansluit op hun natuurlijke gedrag- en leefwereld. Dat betekent dat je in het nachtverblijf alleen díe technieken toepast, die bijdragen aan de natuurlijke leefwereld van de kippen.

Die leefwereld is voorzien van het ideale klimaat met frisse en zuurstofrijke lucht, zoals mijn kippen dat graag hebben! Als ik weer naar huis rijd, barst ik van de zin en energie om mijn biologische kippenboerderij, Lamberdina’s Hoeve, zo snel mogelijk te realiseren. Maar ik ben ook realistisch. Ik weet dat we pas aan het begin staan en we nog heel veel stappen moeten zetten, maar het begin is er.

De eerste stappen zijn gezet! 

Ik houd je op de hoogte.

Groetjes Eric