Geen wolkje aan de lucht op de bouwplaats

Geen wolkje aan de lucht op de bouwplaats

Wat een geluk! Geen wolkje aan de lucht afgelopen vrijdag (14 september) op de bouwplaats van Lamberdina’s Hoeve. Voor de eerste keer heb ik mijn verhaal, mijn familiegeschiedenis en mijn droom vertelt voor de camera. Het was spannend, maar tegelijkertijd ook een feest. We zijn nu écht vertrokken!

Realisatie Lamberdina’s Hoeve een feit

De aankomende tijd zal ik jullie zoveel mogelijk meenemen in dit spannende avontuur. Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik niet zo nodig vooraan hoef te staan. Ik realiseer me steeds beter dat ik het verhaal over de kippen van Lamberdina met jullie wíl delen, omdat het ook jullie aangaat. Steeds meer mensen willen weten waar kun eten vandaan komt, hoe de dieren leven en wat ze te eten krijgen.

Mijn familie houdt al 99 jaar kippen. In de afgelopen jaren veranderden er ontzettend veel! Iedere keer opnieuw heeft mijn familie de boerderij en bedrijfsvoering afgestemd op de inzichten en politiek van de tijd. Na de oorlog veranderde boerderijen in pluimveebedrijven, die vooral veel en zo goedkoop mogelijk moesten produceren. In 1995 nam ik het bedrijf van mijn vader over. Op mijn beurt brak ik de stallen af om een een moderne pluimveehouderij te bouwen met volièrestallen waar de kippen loslopen. Drie jaar geleden werd ik 50 en ik stelde mezelf de vraag: “Wat wil je doen Eric?”

Durf ik opnieuw te kiezen om alles anders te doen? En een kippenboerderij te bouwen die past in onze huidige denkbeelden en ontwikkelingen over dierenwelzijn, voeding, kwaliteit en duurzaamheid? Ik begon hardop te dromen: Hoe ziet de ideale kippenboerderij er uit? Wat zijn de mogelijkheden en met wie kan ik die realiseren?

Van dromen naar samenwerken

Op Lamberdina’s Hoeve staat de kip en haar welzijn centraal. In co-creatie met Vencomatic Group, Ter Heerdt kuikens en Vitelia wil ik een natuurlijke leefomgeving realiseren waar de kip opgroeit in een zo gezond mogelijke, natuurlijke en veilige omgeving. Een unieke biologische ei-boerderij waar de kippen een prachtige uitloop hebben en onder de fruitbomen alle ruimte hebben om te leven en te scharrelen. En dat alles in een eiwitrijke omgeving. Ik kan je nog veel meer vertellen, maar ik nodig je via mijn blog uit om stap voor stap de realisatie van mijn droom te volgen.

Groetjes, Eric

Ik zal jullie laten weten wanneer de video online te zien is 😉